top of page
Laserterapia 


Laserterapia de joasă energie se adresează tuturor afecțiunilor caracterizate prin durere, roșeală, edem, defecte ale epiteliilor (herpes, arsuri, tăieturi, cicatrici după operație) și crește imunitatea locală.

 

Ca atare se folosește în multe domenii medicale (recuperare, traumatologie, stomatologie, dermatologie, etc.) 

 

Este o metoda de tratament lipsită de neplăceri fizice (nu provoacă durere, usturime, roșeață etc.), comod de aplicat și care de obicei este însoțită de o stare de bine.(relaxare, ameliorarea durerii, ușoară senzație de căldura locală, încălzirea picioarelor etc.)

 

Metoda se aplică în multe afecțiuni ginecologice. Se aplica în bolile inflamatorii pelvine (anexite) ca tratament de bază sau combinat cu antibiotice și/sau antiinflamatorii.

 

Prin intermediul laserterapiei ameliorarea și vindecarea suferinței (dureri menstruale, dureri la contactul sexual, dureri provocate de expunerea la frig etc.) se produce mai repede și durează timp îndelungat (recidivele sunt tardive și forme ușoare sau nu mai apar uneori mulți ani după tratament). 

 

În multe dintre cazurile de infertilitate de cauză inflamatorie tratarea inflamației este urmată și de apariția sarcinii mult așteptate. 

 

Tratamentul cu laser de joasă energie se adresează și persoanelor cu endometrioză pelvină, o alta cauză redutabila de infertilitate.  

 

 

  

 

Din experiența mea de peste 10 ani în utilizarea laserterapiei, în cazul doamnelor și domnișoarelor cu dureri abdominale și dificultăți în obținerea unei sarcini - indiferent dacă problemele se datorează infecției, endometriozei sau ambelor suferințe - tratamentul cu laser crește calitatea vieții prin dispariția durerii și mărește considerabil șansa apariției unei sarcini. Statistic aprox. 85 la sută din pacientele care au dus tratamentul până la capăt urmând ședințele de laser până la vindecarea suferințelor au rămas însărcinate și au născut copii sănătoși. Sarcina apare atunci când nu există alte probleme de sănătate în cuplu.

 

Tratamentul cu laser are un efect spectaculos deasemenea asupra leziunilor recente și superficiale: herpes, cicatrici recente postoperatorii, cicatrici după naștere etc.

 

Utilitatea metodei merge până la stimularea satisfacției sexuale prin tratarea zonei clitorisului. Metoda a fost experimentată de mai mulți cercetători francezi. 

 

În infecțiile urinare joase (cistite, cistouretite) asocierea laserterapiei la tratamentul clasic grăbește semnificativ vindecarea, scade suferința rapid și împiedică recidivele.

 

 

 

bottom of page